Rasmus är idag en oldtimer som har blivit en evergreen. Hon ritades av Sveriges ledande konstruktör på 60-talet, linjernas mästare Olle Enderlein.

760 båtar byggdes mellan 1967 och 1978. De två första exemplaren byggdes helt i mahogny och varje exemplar tog ett år att bygga. Från båt nr 3 blev både skrov och överbyggnad i plast.

Namnet "Rasmus" är tyska och betyder vindarnas gud. Rasmus design var på många sätt före sin tid. Det var den första segelbåten med vindruta. Det gjorde sittbrunnen mycket välskyddad, samtidigt som båten har eleganta linjer.

Rasmus har också en kraftig motor med generös tankkapacitet. Alla dessa viktiga punkter gör båten eftertraktad än idag. Hon kommer också att vara lika attraktiv om 10, 20 eller 30 år. Med andra ord en äkta Hallberg-Rassy.

Klubben för Hallberg-Rassy Rasmus 35 ägare och intresserade.

Rasmus-klubben med säte i Stockholm har till sin uppgift att arbeta för bevarande av en klassik båt. Klubben skall verka för god sjösäkerhet, god miljö samt ett gott kamrat- och sjömanskap. Hemsidan har till syfte att förmedla information till medlemmarna .
Sidan är till för medlemmar och kan nås med länken nedan. Som registrerad medlem erhåller du inloggningsuppgifter.
Önskar du bli medlem så kostar det 200 kr första året för ny medlem och därefter 100 kr/år.
Betalningen görs till Nordea 1877 21 15610. Ange namn och e-post adress eller telefonnummer så kontaktar vi dig för övriga uppgifter.
Som medlem får du bl. a. tillgång till Tips o Knep, Medlemslistor, Teknisk kommitté, Träffar, Eskadrar, Information och Nyheter.

MEDLEMSSIDAN-inloggning.          Bli Medlem           Till Salu - For Sale